Kerkenwerk
Kerstlichtjestocht

In 2013 werd voor de eerste maal een Kerstlichtjestocht georganiseerd in Loosdrecht. Een wandeltocht waarbij je het échte kerstverhaal kunt ontdekken. Prachtige decors, muziek, zang en toneelspel brengen het verhaal van Jezus’ geboorte levendig dichtbij.

Onze gemeente was en is betrokken bij de organisatie van dit winterse event dat ingevuld wordt door een enthousiast en gedreven team, dat op haar beurt bijgestaan wordt door meer dan honderd vrijwilligers.

Het was de vurige wens van de organisatie van de Kerstlichtjestocht om in 2020 weer een nieuwe editie plaats te laten vinden. Door de corona-crisis werd deze wens geen werkelijkheid.

Helaas was het door de aanhoudende corona-crisis ook in 2021 niet mogelijk het Kerstverhaal te vertellen. De al geplande ludieke winterse kerstwandeling moest helaas afgelast worden. En dat was extra zuur, want het zou de vijfde keer (lustrum!) zijn….een bijzondere editie dus. Maar het mocht niet zo zijn.

De organisatie is hoopvol voor de komende winter, maar er zijn nog geen concrete plannen.

Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de website van de Kerstlichtjestocht:

www.kerstlichtjestocht-loosdrecht.nl/informatie/