Missionair werk
Alpha-cursus

Leer het christelijk geloof beter kennen door de Alpha-cursus

God aan het begin

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! We beginnen bij het begin. Heb jij vragen over het christelijk geloof? Of wil je meer weten over de zin van het leven? In september 2021 start een nieuwe Alpha-cursus! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over het christelijk geloof. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof of iemand in je omgeving? Dan is Alpha echt iets voor jou. Of kom samen met degene die interesse heeft! Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je (geloofs)vragen en ideeën te delen.

Hoe ziet de Alpha-cursus eruit?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? De Bijbel lezen: waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk?

Welkom!

Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Deelname is gratis. Je hoeft niets van de Bijbel te weten om aan deze cursus mee te kunnen doen. Je kunt het ook zien als een opfriscursus: een nieuwe benadering van de basis van het geloof. Zowel mensen die nog nooit een voet in de kerk hebben gezet, als mensen die daar al jaren komen zijn welkom, jong en oud.

Wanneer?

De eerste Alpha avond is op dinsdag 28 september! Misschien mogen wij jou ook wel welkom heten?

‘Ik ben de alfa en de omega,’ zegt God, de Heer, ‘ik ben het die is, die was en die komt, de Almachtige.’

Openbaringen 1: 8

Heb je interesse of een vraag neem dan gerust contact met Michelle via alpha@sijpekerk.nl!

Wie weet tot in september!