Beste kerkgenoten,

graag stellen wij u middels dit bericht op de hoogte van de uitslag van de heuse Rock-Solid Kledingbingo!

Bij deze bingo had iedereen dezelfde kaart, maar kon toch niet iedereen BINGO halen. Dat zat zo: elk vakje op de bingokaart stond voor een kledingstuk in een bepaalde kleur. Als je dat kledingstuk in huis had, moest je het aantrekken. De tieners mochten uiteraard kledingstukken van hun gezinsleden ‘lenen’. Als je een kledingstuk niet in huis had, werden je kansen al kleiner om nog te winnen. De wedstrijd liep gelijk op! In eerste instantie konden de meeste deelnemers het spel nog bijbenen, maar al gauw werd het een stuk spannender. De eerste horizontale BINGO werd gehaald door twee deelnemers: Lydia en Hanne. Maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn, en dat was Hanne!

Wij als Rock-Solid leiding zijn uiteraard hartstikke trots op alle deelnemers. Fijn om op deze manier toch nog met elkaar wat spellen te doen. En een bijkomende bonus is natuurlijk dat wij de chaos in de kledingkasten niet hoefden op te ruimen.

Groeten namens het team,
Tirza

Dit zegt de HEER: Handhaaf recht en gerechtigheid, red wie beroofd werd uit de handen van zijn onderdrukker, buit vreemdelingen, weduwen en wezen niet uit, pleeg geen geweld tegen hen, vergiet in deze stad geen onschuldig bloed.

Jeremia 22:3 NBV

Achtergrondinfo:
Afgelopen Rock-Solid avond ging over eerlijke kleding, waarbij we ons hebben verdiept in waar onze kleding vandaan komt, waar het van gemaakt wordt, en door wie het gemaakt wordt. We hebben elkaar online ontmoet, en hebben enkele filmpjes over dit onderwerp gekeken, zoals bijvoorbeeld deze van het NOS. https://www.youtube.com/watch?v=Ig1nc7Et7tU Ook zijn we samen de Bijbel ingedoken om te lezen hoe we op de beste manier met de kledingindustrie kunnen omgaan. We lazen bijvoorbeeld Jeremia 22:1-5 en 13-16. Daaruit hebben we geleerd dat we anderen niet mogen uitbuiten. We hebben heel wat geleerd, bijvoorbeeld dat het 8000 liter water kost om een spijkerbroek te produceren, maar we hebben vooral erg veel plezier gehad samen.

Last modified: 19 maart 2021