Wanneer maakte je voor het eerst kennis met geloven in God?

Ik ben opgegroeid in een ‘niet gelovig gezin’. Rond mijn 19e levensjaar begon ik mij af te vragen waarom de meeste mensen hun geloof stellen in hun God en waarom ik Hem tot op dat moment nooit had leren kennen of over Hem had geleerd. Mijn ouders hadden daar geen antwoord op en toen begon ik mijn zoektocht naar God, honderden vragen kwamen er boven. Mijn nieuwsgierigheid werd steeds groter, extra gevoed toen ik in mijn bed lag en er in mijn gedachten kwam dat God liefde was. Dat zou mooi zijn, daar wil ik graag deel van zijn….
Op mijn 21ste leerde ik Jeroen kennen op mijn nieuwe werk en kwam met hem in gesprek over het geloof. Die gesprekken raakten mij zeer, mede door de bewogenheid die ik bij Jeroen zag als hij over zijn Schepper sprak, soms tot tranen toe bij hem. Terwijl ik Jeroen ook had leren kennen als een pragmatisch mens, zag ik dat hij heel klein kon worden in zijn besef van ‘kind te mogen zijn van God’. Terug kijkend, denk ik dat God mij Jeroen op mijn weg heeft gegeven in mijn zoektocht naar Hem.

Wie is Jezus voor jou?

Jezus stond en staat voor mij voor verlangen, hoop, verwondering en verbinding.
Verlangen om Jezus te mogen leren kennen en bij Hem te mogen horen. Ook verlangen om door Jezus heen, God de Vader beter te leren begrijpen.
Hoop om me helemaal over te durven geven aan Hem, die mij inmiddels zo lief en dierbaar is geworden. Hoop ook dat ik door mijn manier van leven, nadat ik de Here Jezus heb leren kennen, mijn kinderen nieuwsgierig kan maken om Jezus te gaan leren kennen en dat zij de zoektocht aangaan die ik ooit ben begonnen en mij zoveel heeft gebracht en nog steeds brengt. Verwondering in wie Jezus is en wat Hij voor ons heeft over gehad. Dat Hij als Goddelijk ZIJN, naar de aarde is gekomen om boete te doen voor onze zonden. Hij was hier dus echt als mens net zoals wij zijn, met emotie, angst en eenzaamheid en besef van verlatenheid door Zijn Vader in de Hemel. Uiteindelijk tot het kruis aan toe!!!! en wat Hij aan het kruis tot de Vader zegt: “Vader vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen…….”. Hier kan ik iedere keer van volschieten als ik besef wat dat betekent en wat Hij voor ons over heeft had. Waarom twijfel ik dan toch af en toe en kan ik me niet voorstellen dat een God dat voor mij zou doen, Hij verdient toch echt beter van mij.

Ik BEN hier bij jou, Ik ben in die ander, Ik ben in de natuur, Ik ben in en om jou…….IK BEN !”.

Wat mij net zo kan ontroeren is hoe God zichzelf aan ons bekend maakt als “IK BEN”. Dat houd voor mij ALLES in en maakt ALLES begrijpelijk en wenselijk en houdt voor mij de belofte in dat wat er ook gebeurt in je leven, GOD er uiteindelijk altijd IS en bij je is. Dus ook in deze verwarrende tijd. Zijn genade is onbegrijpelijk groot!
Verbinding ervaar ik in hoe Hij ons één in Christus maakt en dus ook met elkaar als gemeente met elkaar.

Op welk moment heb je God dichtbij ervaren?

Ik wil iedereen die nog niet vertrouwd is met God, aanraden om aan de zoektocht te beginnen. En wees niet ongeduldig, soms heeft het een leven nodig om jezelf over te durven geven aan deze Koning en Majesteit. Zelf ben ik na zo’n 15 jaar zoeken en bidden om Zijn kind te mogen zijn, door veel lezen ervan overtuigt geraakt dat het verhaal van zonde en kruis waar is. Daarna ben ik het ook in mijn hart gaan voelen, wat begon met een bijzondere ervaring. Ik reed op een zonnige voorjaars ochtend, in mijn auto van huis naar mijn werk en nam de weg langs de Vecht waar ik altijd zo geniet van de natuur en de zon in het water. Toen er een vrouw mij tegemoet reed op de fiets en mij aankeek met zo’n opmerkelijk vredige en liefdevolle glimlach, dat het mij zo raakte dat ik geëmotioneerd raakte. Gelijke tijd ‘hoorde’ ik een stem binnen in mij zeggen: “Monique mijn lieve kind, stop toch met dat eindeloos zoeken naar Mij. Ik BEN hier bij jou, Ik ben in die ander, Ik ben in de natuur, Ik ben in en om jou…….IK BEN !”. Tranen liepen over mijn wangen en ik moest de auto stilzetten om tot me door te laten dringen wat er net gebeurt was. GOD had mijn gebed verhoord, niet wanneer ik dat wilde, maar toen de Heer het het juiste moment vond. Ik hoefde niet meer eindeloos te zoeken maar mocht erop vertrouwen dat Hij er is.

Wat zou je aan de gemeente Loosdrecht op dit moment willen meegeven?

Lieve gemeente, ook een ieder van jullie wil ik bedanken dat ik deel uit mag maken van onze mooie gemeente Loosdrecht. Zoveel talenten onder ouderen en jongeren en ook de bereidwilligheid deze talenten in te willen zetten voor onze gemeente is ontroerend soms om te zien. Ik hoop dat alle ouderen en mensen alleen, moed kunnen houden om het vol te houden in deze tijd en wens u het besef en vertrouwen dat de Heer ook hier en nu bij ons is en dat u Zijn ontferming over u mag voelen. Dat we elkaar mogen blijven bemoedigen naar elkaar om te zien en heel fijn dat we ons via de nieuwe technieken toch via de diensten online, met elkaar verbonden mogen weten. Hopelijk weer tot spoedig.

Last modified: 13 januari 2021